FOTO BLOG

Moje počitnice in izleti v sliki in besedi

Impresivni WENDELSTEIN

Komentiraj

Objavil/a saskia 13.04.2013 ob 17:46 pod ..., BAVARSKA, DOPUST in IZLETI

V avgustu 2012 smo se odpeljali na ogled palače Ludvika II. Bavarskega na jezeru Chiemsee. Za ogled smo porabili cel dan, naslednji dan pa smo se z zobato železnico povzpeli na 1838 m visok WENDELSTEIN, ki se nahaja povsem na jugu Bavarske.

WENDELSTEIN je impresivni vrh s čudovitim razgledom na južno Bavarsko, na katerega vozi najstarejša nemška zobata železnica (modernizirana v devetdesetih). Družinska karta (63 eur) ni poceni ampak peš bi bilo kar predaleč.

Vstopna postaja se nahaja 1 km izven kraja Brannenburg, sama pot je dolga 7,6 km in v pol ure doseže 1200 m višinske razlike. Zgornja postaja se nahaja 1724 m/m od koder je lep razgled na sosednje vrhove in Avstrijo. Leta 1883 je bilo na vrhu zgrajeno postajališče z možnostjo prenočitve, leta 1889 pa cerkvica na skali »Schwaigerwand«.

Pod vrhom je zanimiva razgledna ploščad »Gacher Blick«.

Povsem na vrhu 1838 m/m se nahajata meteorološka postaja in observatorij. Oba sta za javnost zaprta, dovoljeno je iti le na razgledno ploščad s čudovitim razgledom na Bavarsko. Pot je vklesana v steno in je dobro vzdrževana.

Nekoliko pod postajo zobate železnice se nahaja jama, dobro oglaševana vendar ni čisto nič posebnega. Vstopnina je 2 €/os in mi je povsem jasno, zakaj piše, da jo mora videti vsak obiskovalec.

Dopoldne je zelo hitro minilo, pot nas je vodila na GRAD HOHENASCHAU in ogled predstave z ujedami.

Več slik na: https://sites.google.com/site/izletipookolici/chiemsee-in-okolica

Nazaj na GRADOVI LUDVIKA BAVARSKEGA – CHIEMSEE

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Impresivni WENDELSTEIN”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !