FOTO BLOG

Moje počitnice in izleti v sliki in besedi

FUERTEVENTURA – 1.

Komentiraj

Objavil/a saskia 14.07.2012 ob 21:58 pod ..., DOPUST in IZLETI, KANARSKI OTOKI, ŠPANIJA

Na vprašanje »kam letos na dopust ?« smo letos kaj hitro našli odgovor: Kanarski! Lani smo bili na Tenerifah, torej sta ostala na izbiro dva malce drugačna: Lanzarote in Fuerteventura. Prvi je lepši in zanimivejši kar se tiče pokrajine in narave, drugi slovi po dolgih, lepih, peščenih plažah. Ker se je Lara odločila, da bi kajtala je bila odločitev na dlani: FUERTEVENTURA.

Kot vsako leto sem tudi letos rezervirala termin v prvem tednu počitnic. Tako smo 26. 6. nekaj pred 12. uro poleteli iz Salzburga proti Lanzarotam, po 4-ih urah letenja pa nas je polovica potnikov nadaljevalo let na Fuerteventuro.

Na Fuerteventuri sta dva večja turistična kraja: Corralejo na severu in Morro Jable oz. Jandia na jugu.
Corralejo je priljubljen pri angleških turistih, katerih obnašanje mi ni preveč všeč, tudi mesto samo mi nekako ni sedlo kot dopustniški cilj. Morro Jable je čisto na jugu otoka, zelo nemški. To mi je bilo bolj všeč, vendar je kar 20 km oddaljen od kite-centra šole kajtanja Rene Egli. Zato je bila odločitev jasna: COSTA CALMA, ki leži tik ob plaži Sotavento.

In hotel? Bi all inclusive ali raje ne? Bi hotel verige H10 ali SBH? Na koncu smo izbrali hotel SBH COSTA CALMA PALACE, z najboljšo lego sredi mesta in ki je imel na Tripadviserju najboljše ocene. Hotel je povsem izpolnil naša pričakovanja. Ob bazenu nikoli niso bile potrebne “rezervacije” ležalnikov, ni bilo kričavih otročajev, hrana je bila več kot odlična.

COSTA CALMA je miren turistični kraj. Pravzaprav to že izdaja njegovo ime: COSTA CALMA = MIRNA OBALA. Starega mesta ni, lokacija je postala zanimiva leta 1977 ko so začeli ob peščeni obali graditi prve hotele. Sredi devetdestih je postal pravi turistični kraj restavracijami in trgovinami in vsem kar paše zraven. Pravzaprav je to s hoteli poseljena obala, tipične promenade za večeri sprehod ni, ker se vsi sprehajajo ob obali…. Zato je bilo zvečer kar malce dolgočasno saj ni bilo nočnega življenje in tudi nekatere trgovine so se zapirala že ob 21h.

Največja aktraktivnost kraja je zagotovo bližina najlepše plaže otoka, imenovane SOTAVENTO. Konstanten severni veter in nizki valovi so magnet za surfarje in kajtarje, dooooolgaaaaa peščena plaža pa za jutranji ali večerni tek ali samo sprehod. In ravno zato smo se odločili, da bo COSTA CALMA naš počitniški cilj. Žal nikjer ni pisalo, da zares močnoooo piha, če ne s kopna, pa z morja; sicer pa bi bilo brez vetra nevzdržno vroče, saj ob plaži ni nobene naravne sence. Zelo prijetno se je bilo po zajtrku sprehoditi po čudoviti peščeni plaži, na poti nad pečinami pa so nas vedno pričakale ljubke veverice. Tako smo preživeli čudovit teden.

… SE NADALJUJE …

 • Share/Bookmark
 
2 odgovorov na “FUERTEVENTURA – 1.”
 1. Anonimnež - 22.10.2013 ob 22:16

  Super, lepo. Mogoče veš kako so Kanarski otoki dobili ime? Lp Gliha Marko

 2. saskia - 27.10.2013 ob 12:35
  saskia

  Vedno me je zanimalo od kod ime KANARSKI otoki, predvsem kaj je bilo prej: otoki ali kanarčki?
  Preden sem prvič obiskala KANARSKE, bila sem na TENERIFAH, sem ugotovila takole:
  Ena od teorij o izvoru imena je ta, da je otočje dobilo ime od Rimljanov, ki so jih imenovali Insula Canaria tj “pasji otoki”. Latinsko ime za psa je Canis, Canarii pa pomeni “tisti s psmi” kakor so poimenovali domorodce Guanče. Tudi pasma kanarska doga (Perro de Presa Canario) izhaja od tu.
  Ker pa so na otokih v naravi živeli tudi ptički pevci, ki najbrž od tam tudi izhajajo, so le-ti dobili ime po otokih, torej kanarčki. Španci so okrog leta 1496 osvojili Kanarske otoke. Tam so naleteli na tega na videz neuglednega ptička, ki je lepo pel (samičke ne pojejo), zato so ga začeli gojiti. Poimenovali so ga po otokih, kanarček, kasneje so mu ornitonologi dodali strokovno ime Serinus Canaria.
  Več o TENERIFAH (tudi o tem kako se pravilno sklanja): https://sites.google.com/site/kanarskiotoki/tenerife

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !