FOTO BLOG

Moje počitnice in izleti v sliki in besedi

Porsche muzej v Gmündu

Komentiraj

Objavil/a saskia 31.10.2011 ob 19:33 pod ..., AVSTRIJA, DOPUST in IZLETI

Na poti v dolino Malta smo naredili kratek postanek za ogled mesta Gmünd. To koroško mesto mi je bilo povsem nepoznano, zato je name naredilo toliko močnejši vtis. Presenečena sem bila nad urejenostjo starega dela mesta, kjer so imele vse hiše obnovljene fasade, tlakovane ulice, vse tako lepo in čisto …. Res se je bilo vredno sprehoditi skozenj in občudovala sem to avstrijsko natančnost s katero uredijo vsak manjši kraj in ga naredijo turistično privlačnega.


Mesto je urejeno v najmanjše detajle, pravi balzam za oči in moj objektiv.Vendar v GMÜND nismo prišli samo zaradi sprehoda. Kraj je dosti bolj poznan kot rojstni kraj avtomobilov znamke Porsche.

In kakor sem bila nad mestom prijetno presenečena sem bila nad muzejem rahlo razočarana. Mogoče zaradi prevelikih pričakovanj, kaj vem. Muzej je majhen, narejen je na skednju in zbirki cca 15ih starih Porschejev težko rečem muzej. Velik vtis je name vsekakor naredila video predstavitev nastanka tega družinskega podjetja, ki so nam jo zavrteli v slovenščini. Hvala!

Vstopnice so zasoljene, zato sem fotografirala vse, kar se mi je zdelo primerno. Tu je nekaj utrinkov, za začetek dva modelčka med mnogimi, ki se nahajajo v pritličju poleg “spominske sobe”:


Zbirka Porschejev se nahaja v zgornjem nadstropju skednja:


Muzeju manjka še nekaj, še pika na i: da bi se usedla v Porscheja in zapeljala en krog.

in še link iz Wikipedie: de.wikipedia
in uradna stran: www.auto-museum.at

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Porsche muzej v Gmündu”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !